הוזמנת לשימוע ?
יש הרבה מה לעשות וכדאי להוציא את המיטב מהמצב !
נכון , מדובר בתחושה לא נעימה שמשתלטת על כל הגוף אבל קריטי לשים את זה בצד למען עצמך.
אני מומחה עם ניסיון מוכח ומוצלח בהליכי שימוע. אלווה אותך בכל התהליך כולל בשימוע עצמו כך שגם אם בסופו של דבר הפיטורין יצאו לפועל תצאו משם בראש מורם.
יחסי עבודה נגזרים מחוק החוזים בו שני אלמנטים מרכזיים, הגינות ותום לב . נשיא בית המשפט השופט גולדברג כתב כי ביחסי עבודה שני אלמנטים אלה מוגברים. מעסיק חייב לדאוג לרווחת עובדיו ואם רוצה לפטר עובד חובת ההוכחה עליו.
לנוהל שימוע כללים רבים שנבנו לאורך השנים בפסיקות של בתי הדין לעבודה. חובה על כל מעסיק לערוך שימוע כהלכה ולפרט היטב כולל אסמכתאות את הסיבות מדוע בחר בך. גם בהליך שימוע בעת צמצומים או התייעלות יש מה לעשות .
חשוב לדעת כי על המעסיק לתת לעובד מספר ימים להתכונן לשימוע לאחר שהעובד קיבל פירוט ומסמכים כך שיוכל להתכונן כהלכה. ניתן להקליט את השימוע ואפשר להגיע אליו יחד עם כל אדם ולהיעזר בו !
השימוע אינו אקט פורמלי למרות שחלק מהמעסיקים טועים לחשוב כך. אסור למעסיק לפרסם את המשרה לצורך גיוס עובד חדש לפני הליך השימוע ובטח שלא לראיין מועמדים למשרה זו.
הליך השימוע כולל גם פרוטוקול מסודר עליו יש להחתים את העובד בתום השימוע .יש מצבים בהם ניתן לעצור את הליך הפיטורין ובמצבים אחרים ניתן לצאת עם פיצוי כספי מוגדל.
בעיות במשפחה, מגדר, טיפולי פוריות ,היריון, גיל… הן סיבות מרכזיות למניעת פיטורין או קבלת פיצוי מוגדל. בתי הדין פוסקים פיצוי נוסף החל ממשכורת אחת נוספת ועד 12 משכורות נוספות .ככל שהמעסיק גרם לעובד נזק גדול יותר בהפרת הליך הפיטורין כך הפיצוי יהיה גבוה יותר.
בשנים האחרונות בתי הדין לעבודה מחמירים מאוד עם מעסיקים שפועלים בניגוד לנוהל שימוע או פוגמים בהליך, ופוסקים לעובד פיצוי כספי נוסף.